Om kunden
Swegon - The Indoor Climate Company
Vårt yttersta mål är att verka för människors hälsa och komfort i byggnader och att leverera optimala inomhusklimatlösningar med lägsta tänkbara livscykelkostnad för fastighetsägare.
Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat. Swegon har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien. Företaget har mer än 2 500 anställda och omsättningen år 2019 översteg 6 miljarder svenska kronor.

För mer information: www.swegon.se

Arbetsbeskrivning
I rollen som Manager Group Accounting kommer du arbeta på företagets huvudkontor i Göteborg alternativt Kvänum där bolagets Shared Service Center arbetar. Detta är en utvecklande roll för dig som gillar att ha många kontaktytor, både internt och externt. Du har direkt personalansvar för två personer samt ett team av sju personer på Shared Service Center och rapporterar till CFO.

Som Manager Group Accounting kommer du att ansvara för koncernens konsolidering i Aaro där fokus ligger på att säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå i enlighet med IFRS samtidigt som du identifierar riskområden. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att driva och utveckla processer, manualer och arbetsbeskrivningar i enlighet med IFRS, koncernpolicies och nya redovisningsregler. I tjänsten ingår att stödja M&A med due diligence, arbeta med integration i system och rapporteringsflöden samt att ansvara för Transfer Pricing och Treasuryfrågor. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt gentemot bland annat revisorerna.

Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med gedigen redovisningsbakgrund samt erfarenhet av koncernredovisning. Erfarenhet av personalansvar och IFRS är ett krav samt att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga kvalifikationer
Du kommer att vara en betydelsefull person i ett drivet team på huvudkontoret där lagarbetet är viktigt. Vi tror därför att du är en prestigelös person som tar ansvar och egna initiativ inom ditt område men som även stöttar andra vid behov, Du är trygg i ditt ledarskap, proaktiv, noggrann och kommunikativ.

Kontakt
Jeanette Liljeblad, jeanette.liljeblad@afinance.se, 0767 76 01 90
Mattias Larrieu, mattias.larrieu@afinance.se, 0734 16 60 16

Våra kunder berättar

Läs om våra referenser och utförda uppdrag.

Referenser

För kandidater

Här hittar du alla aktuella uppdrag som vi hjälper våra kunder med för tillfället

Kontakta oss

  • Email info@afinance.se
  • Telefon 031-774 00 40
  • Adress Viktoriagatan 16
    411 25 Göteborg
Visa alla kontorGenom att skicka in detta formulär godkänner du att ifyllda uppgifter skickas via e-post samt att vi lagrar dessa uppgifter i enlighet med våra principer för datasekretess.